Info Brochure

In naam van het bestuur heten we je welkom bij De Schoonderbuukse Trappers

Via deze weg willen we je informeren over onze club, ons bestuur en onze activiteiten. Onze club bestaat al sinds 1978 en is tot op heden nog zeer actief. Een goede werking van onze club start dan ook bij een goede informatiedoorstroming. Vandaar deze brochure om onze (nieuwe) leden zo goed mogelijk te informeren over de manier van werken binnen onze club.

  • Lid worden van onze club

Onze leden zijn een zeer gevarieerd publiek. Zowel de jongere generatie als die iets oudere generatie kunnen zich vinden in onze club. Jongens of meisjes, heren of dames, iedereen is van harte welkom. We rijden sedert 2013 dan ook in 2 ploegen. De A-ploeg is voor de iets beter getrainde recreatieve wielertoerist. De gemiddelde snelheid ligt rond de 26/27 km/u. De B-ploeg is voor de gewoon getrainde recreatieve wielertoerist. De gemiddelde snelheid ligt rond de 23/24 km/u. Iedere wielertoerist bepaalt voor zichzelf in welke ploeg hij/zij wil meerijden. Je mag natuurlijk ook afwisselen.

  • Lidgeld

Lid worden doe je door contact op te nemen met de voorzitter van onze club. Hij vraagt je lidmaatschap aan bij de Vlaamse Wielrijdersbond (VWB.) Het lidmaatschap is € 40,-. De club stort dit door naar de VWB en zo zijn jij en je gezinsleden dan ook automatisch verzekerd.

  • Verzekering

Eenmaal je bij de club bent aangesloten, ben je ook automatisch verzekerd bij de Vlaamse Wielerrijdersbond (VWB). Voor meer info omtrent de verzekering kan je terecht op de website van de VWB.

  • Kledij

Je fietskledij wordt dan ook besteld. (Zie het reglement voor meer informatie.) Je fietskledij moet je ook (gedeeltelijk) zelf betalen. Hiervoor is je bijdrage € 250,-. Indien je meer dan 20 ritten per seizoen rijdt kan je €50,- per seizoen terugverdienen met een maximum van € 150,-.

  • Het bestuur

Onze club wordt geleid door 4 bestuursleden. (voorzitter, secretaris en 2 gewone bestuursleden). Het bestuur komt op regelmatige basis samen en bespreekt dan vervolgens agendapunten omtrent de ritten, activiteiten, enz. Van elke vergadering wordt er door de secretaris een verslag gemaakt. Dit verslag wordt dan elektronisch verstuurd naar alle leden van de club. Personen die geen e-mail hebben, krijgen het verslag in papiervorm toegestuurd.

  • Afspraken en regels

Bij elke club behoren een aantal regels en afspraken. Zo ook bij De Schoonderbuukse trappers. Kijk op onze 'Reglement' pagina voor meer informatie.

  • Kalender

Elk jaar wordt er voor elke ploeg een nieuwe kalender samengesteld. Deze kalender worden ter beschikking gesteld op onze website. (Enkel voor onze leden.) Er wordt telkens op zaterdag en/of zondag gereden. In bepaalde uitzonderingen wordt er ook in de week gereden zoals bijvoorbeeld op feestdagen. De kalender kan eventueel gewijzigd worden afhankelijk van de (weers)omstandigheden. Die wijzigingen worden dan ook aan alle leden meegedeeld.

  • Nevenactiviteiten

Naast het fietsen is voor onze club belangrijk dat er wordt gewerkt aan het sociale aspect. Daarom organiseren we ook een aantal activiteiten. Zo hebben we oa. ook onze eigen rit, ledenfeest, enz. Hiervoor vragen we dan ook dat ieder lid hier positief aan meewerkt.

  • Website en links

Graag willen we onze leden informeren met een aantal interessante weetjes. Neem dus ook een kijkje op onze website.

Het bestuur en onze sponsors wensen jullie een sportief fietsseizoen toe!