HOME CLUB BESTUUR KALENDER FOTO'S
Reglement

De bestuursvergadering is toegankelijk voor iedereen die aangesloten is bij de club.

Elk nieuw lid betaalt de prijs van de vergunning vermeerderd met € 250,- voor zijn kledij.

Elk nieuw lid krijgt de volgende kledij:

 • 2 trui's korte mouw
 • 1 trui lange mouw
 • 1 bodywarmer (keuze uit 3 verschillende)
 • 2 korte koersbroeken
 • 1 lange koersbroek
 • Iedere clubuitstap dient gereden te worden in clubkledij.

  Ieder lid moet voorzien zijn tijdens de uitstappen van twee reserve binnenbanden.

  Gebeurt er tijdens de uitstap een ongeval met een clubmakker, dan moeten er steeds 2 personen van de club bij het slachtoffer blijven en de nodige maatregelen treffen.

  Bij elke uitstap legt elke deelnemer € 5,- uit om een verfrissing te nemen tijdens en/of na de uitstap. Indien men iets drinkt dat duurder is dan een gewone pint dient men het verschil bij te leggen.

  Bij iedere uitstap wordt er vertrokken en aangekomen aan ons clublokaal anders geen punten voor het klassement. Kan enkel van afgeweken worden indien men voorbij woonplaats rijdt en eens ergens dringend moet zijn, als daar geen gewoonte van gemaakt wordt.

  De snelheid wordt aangepast aan de groep en mag het gemiddelde niet overschrijden dat bepaald is voor elke ploeg. (26/27 km/u voor de A-ploeg en 23/24 km/u voor de B-ploeg.)

  Wij volgen de verkeersregels.

  Wij volgen de richtlijnen van de wegkapiteins. (Bij elke rit wordt er gevraagd wie er wil op kop rijden. Er kan tijdens de rit ook afgewisseld worden.)

  We starten elke uitstap met een fiets die geen technisch defect heeft. Elke wielertoerist draagt zorg voor zijn fiets. Het wordt ten stelligste aangeraden om een fietshelm te dragen tijdens de ritten.